Światło

Konrad Koper

Prawda.

Światło boże, aureola.

Przebłysk stworzenia.

Oczywistość i doskonałość.

Latarnie kosmiczne.

Blask tęczy i zorzy.

             …

Idę trzymając metaforyczną świecę.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 7 lipca 2023
anonim