Ty możesz
być...
przeźroczysta
opuszczona - z raną w sercu
odstawiona
rozliczana
wciąż deptana - no bo coś
umknęło
głowie
drobny okruch spadł ze stołu
nie to mydło
nie to słowo i nie ten gest
wszystko musi być na pokaz
a - no - tak
już ono jest - i tyle
twego...