Tyle twego...

Irena Świerżyńska

Ty możesz

 

być...

 

przeźroczysta

opuszczona - z raną w sercu

 

odstawiona

rozliczana

 

wciąż deptana - no bo coś

umknęło

głowie

 

drobny okruch spadł ze stołu

nie to mydło

nie to słowo i nie ten gest

 

wszystko musi być na pokaz

a - no - tak

 

już ono jest  -  i tyle 

 

twego...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 lipca 2023
anonim