Powroty...

Irena Świerżyńska

wracam do ciebie

w noc bezsenną

 

zapukam ciszą  -  marzeniem codziennym

tak rośnie w sercu

westchnienie

 

kiedyś 

zapuka

odpędzi cienie

 

może być pięknie w jednej

komnacie

 

kiedy - to ciepło  krąży

po chacie...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 lipca 2023
anonim