W domku przy lesie zasiedziałam się...

Gabriela Rüscher

 

W domku przy lesie zasiedziałam się

o bożym świecie zapomniałam

liczyłam świerszcze w kątach chowanych

melodie z ich śpiewu układałam

i twoje łzy z okien zmywałam

 

W domku przy rzece

przez wiele lat mieszkałam

w zimnym nurcie

swoje troski kąpałam

 

W górach

w ukrytym domku

chowałam się przed bólem

co ranek rzucałam się

w przepaść depresji

 

Na dzikich falach

ciemnego morza

dom z muszli zbudowałam

co noc tonęłam

w cieple twego dotyku

 

 

G.Rüscher

 

Gabriela Rüscher
Gabriela Rüscher
Wiersz · 13 lipca 2023
anonim
  • Konrad Koper
    Liryczny !

    · Zgłoś · 1 rok
  • Mithril
    ...się to powyżej, to z czego to cytat?

    W którym się:

    **********************
    - zasiedziałam

    - zapomniałam

    - liczyłam

    - układałam

    - zmywałam

    - mieszkałam

    - kąpałam

    - chowałam

    - rzucałam

    - zbudowałam

    - tonęłam
    **********************

    nadczynnościowizmów jest "jak w kaszy skwarek"

    · Zgłoś · 1 rok