jestem zbyt mały by o mnie pisać
całkiem udany związek mamy i taty
tylko jakiś inny ja od wszystkich wokół
zamykam oczy wydaje się wielka rzecz
jestem wilkiem odważnym szary
nieważne kim jesteś
nieważne miejsce w świecie
zachowaj spokój popraw grzywkę
nikt się nie dowie co w głowie
udawaj kogoś kto autorem kto statystą
tych wszystkich wad warto być dobrym
podpalić świat oczyścić plac zapalić ogień
gdy byłem mały nie miałem z kim się bawić
byłem zbyt mały siedziałem w domu po kryjomu
bałem się by nie porwał mnie drapieżny ptak
zachwyca broń szabla i przyłbica
bawiłem się ołowianym żołnierzykiem
teraz gdy wszedłem w przyszłości
zdałem sobie sprawę
że człowiek mały może więcej
może być kimś ważnym
nie tylko karłem wśród starszych panów
tak samo jak ty się bali ciemnych kolorów