Lęk

Beata Rymanowicz

pytania które dotąd tworzyły
schron nad moją głową
stają się mimowolnym
wrogiem odpowiedzi
kostium lęku
w swym człowieczeństwie
daleki od realizmu
działa najbardziej
na moją percepcję
dopóki trwa
pulsuje przerażeniem
w ostrzu prawdy
na którą uszy wielu są zamknięte

 

Oceń ten tekst
Beata Rymanowicz
Beata Rymanowicz
Wiersz · 18 lipca 2023
anonim