Życie i literatura

Konrad Koper

W życiu i literaturze cenię zagadki,

różnorako się ubierające.

Najbardziej lubię niedokończone opowieści…

 

Przepadam za akcją – wartką rzeką.

Pragnę, żeby oczyszczała.

 

Liczę, że życie i literatura

będą przypominać kwiaty,

z których pszczoły robią miód.

 

Oba żywioły kołaczą u nieskończoności.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 lipca 2023
anonim
  • Konrad Koper
    Dzięki !!

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • Mithril
    "Najbardziej lubię niedokończone opowieści…"

    ...zatem wystarczy dowolną książkę otworzyć i już jest "niedokończona opowieść"

    "[...] kwiaty,
    z których robimy miód."

    ...no właśnie, właśnie, to kto w końcu robi ten miód?

    · Zgłoś · 1 rok temu