Coś się zmieni...

Irena Świerżyńska

Kiedy dusza złapie lot

już jej nie zatrzymasz

 

nie ma siatki  -  worka krat

nie przeszkodzi żaden płot

 

do przodu gna

i leci

 

najważniejsze...

 

jeszcze chce zamienić progi

sięga sięga  -  wyżej  wyżej

 

i tu - włos  srebrzysty cieszy...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 22 lipca 2023
anonim