bez granicy...

Irena Świerżyńska

Nie zostaniesz w domu sam

będziesz smutny 

przygaszony

 

tego serce  nie wytrzyma

może

może  -  pękać...

 

muszę strzec  -  jesteś

taki  - wierny  miły 

 

bez granicy

radość  w oczach tryska

 

to nic

że  - to tylko pies

 

a -  jaki  bliski...

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 lipca 2023
anonim