Poznanie

anielska.dusza

Myślisz, że mnie poznałeś,

ale nie znasz mnie wcale. 

Myślisz, że wiesz jak wyglądam, bo mnie widzisz,

ale mój wygląd to nie tylko twarz, ciało i włosy,

nie tylko dłonie, oczy i ubranie.

Mój wygląd to także moje wnętrze, a tego z pewnością nie widzisz,

musisz czekać, aż sama ci je pokażę,

wtedy powiesz, że mnie poznałeś.

anielska.dusza
anielska.dusza
Wiersz · 29 lipca 2023
anonim