kto się cieszy...

Irena Świerżyńska

wszystko jest  - błysk i lot

i wiedza

pełna

 

ta -  z pieczęcią siłę daje

 

tylko w duszy drepcze rak i wraca

to i tamto i jeszcze

kłuje

 

gorzkie -  krąży

buczy

 

i  kto  się cieszy...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 sierpnia 2023
anonim