Uciekam

Iza Marcinkowska

FORMA

nadaje kształt

nie zawsze prawidłowy

 

SCHEMAT

zakłada kajdanki

za niewinność

 

RUTYNA

zaciska pętlę

na szyi spontaniczności

 

Uciekam

 

Z tomiku "Wylały się słowa"

 

 

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 7 sierpnia 2023
anonim