Słońce widzi uśmiech twój
Widzi z boku smutny cień
Widzę włosy niczym fale,
Które w morzu płyną stale.
Ocierają się o piach,
Chciałby siedzieć w nim jak ptak,
Lecz odpływa fala w morze
Już doczekać się nie może,
Gdy połączą razem się
Będą tylko jak we śnie.