Piękna kobieta

Dariusz Pluciński

Słońce widzi uśmiech twój 

Widzi z boku smutny cień 

Widzę włosy niczym fale, 

Które w morzu płyną stale.

Ocierają się o piach,

Chciałby siedzieć w nim jak ptak,

Lecz odpływa fala w morze

Już doczekać się nie może,

Gdy połączą razem się 

Będą tylko jak we śnie.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Dariusz Pluciński
Dariusz Pluciński
Wiersz · 8 sierpnia 2023
anonim