ciemność i mrok już nie pomoże
i kto wyjaśni
dlaczego
paragraf
nie czuje i nie wie
jak to smakuje - sam na bocznym torze
może jutro - zmieni się prawo koślawe
i pulpit i sala
były namiary
pukanie i drzwi zamknięte
zakazy nakazy instrukcje
i Ona już nie wie - jak to ustawić
drąży i krąży
i koła się kręcą i On na wózku
ma swoją ciszę i świat zamknięty
chcesz pomóc - daj spokój
i tak biega i baczność
już - nie...
czasami mur pęka - już fala przykryła
i doły płucze
i tyle - aż tyle na wieczność...