Oni tu są

Iza Marcinkowska

Koty chodzą własnymi ścieżkami, ludzie też

tylko są bardziej wybredni.

 

Schyl głowę do samej ziemi,

nie potknij się o próg

zawiści i pychy, którymi ściany są pokryte

od lat.

 

A kameleon co miał na imię Leon

po drugiej stronie lustra

szuka odpowiedzi na zaplątane pytania bo

te rozplątane za łatwe są.

 

Czasami myślenie boli, szczególnie

tych co w pustkowiu.

 

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 10 sierpnia 2023
anonim