​ Jawa czy sen?

Iza Marcinkowska

Dawanie czy branie

głodnych kawałków na śniadanie z wolnością

okraszoną kapiącymi pagórkami.

 

Gniew-zduś go w sobie!

Żal – nie wolno(ść)!

Smutek - zapomnij!

Rozpacz - kogo obchodzi?

 

Eksperyment na niej,

A co tam, niech ma.

 

My też mamy

wszystko i was w ….

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 11 sierpnia 2023
anonim