i czemu te róże za płotem...

Irena Świerżyńska

tęsknota

nadzieja

wędrówka i życie ostre kamyki ścieli

i jak to ogrzać wygładzić 

przestawić

 

radość - tylko gdzieś w oku  miga

czasami

 

krzywda za rzęsą się kryje  i oset

tło maluje fioletem

 

i szukaj...

 

brzegu

oparcia i progu ciepłego

 

i czemu

ta twarz taka smutna

 

a - tyle kolorów za miedzą i róż za płotem...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 sierpnia 2023
anonim