tęsknota
nadzieja
wędrówka i życie ostre kamyki ścieli
i jak to ogrzać wygładzić
przestawić
radość - tylko gdzieś w oku miga
czasami
krzywda za rzęsą się kryje i oset
tło maluje fioletem
i szukaj...
brzegu
oparcia i progu ciepłego
i czemu
ta twarz taka smutna
a - tyle kolorów za miedzą i róż za płotem...