Wniebowzięcie

Ela Kwiecińska

Dziś Wniebowzięcie

dzień w którym umierają święci.

Ich łzy na ziemi zostają

bo spełnia się już nadzieja.

A miłość

w utkaną szczęściem wieczność

łagodnie się przemienia.

Ela Kwiecińska
Ela Kwiecińska
Wiersz · 15 sierpnia 2023