W ogrodzie nuci...

Irena Świerżyńska

Tyle masz lotu

tyle przestrzeni i wiatr  w oku

 

i swoje ostre -  stanowcze kroki

tak i tak 

ma być

 

nie słyszysz

nie wiesz - że można inaczej 

 

zbieraj przeloty...

 

w ogrodzie nuci

pszczoła nie chodzi do szkoły

 

ale, ale  - poczekaj 

 

natura krzyczy  -  dodaj słodyczy 

 

żądło

zostaw  - na potem...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 sierpnia 2023
anonim