pomoc
dostaje
dostaje
dostał już tyle i nic
czupryna dalej nie łyka
nie wie
że może - może wirować
głowa i ręce od zawsze podparte
nie znają - podniosę
kałuża
pod czapką się wlecze
i sama czapka się pruje
już - oczka przymglone gubi...