Literatura

Samoczynny zapłon atmosfery (wiersz)

falkon

Fatalne miejsce do życia
jak mniemam
innego nie mam
można opowiadać o ludziach
rzeczach
o których raczej nie chcą wiedzieć.

Zajmuję się ostatnio pasjami
powolnych tortur obrazów
dnia dzisiejszego.

Może zapiszę na kartce
najgorsze krzywdy
w strefie wolnocłowej (wolnorynkowej)
fatalna też jest akustyka
dlatego chętnie bym zamieszkał
w wymyślonej rzeczywistości.

Blask słońca
tworzy pryzmaty rozczepiające
światło ma mnogość kolorów
i niech tak zostanie
widzę szeroki krąg
nie zmąconej zieleni
i niebieską plamę jeziora.


Jeżeli zainicjunuje fuzja termojądrowa
pozostanie jedynie poezja

czyli synteza jąder azotu
tlenu
wodoru
pozostanie jedynie poezja

Wyparują oceany
ziemia skorupą żółwia
pozostanie jedynie poezja.


Nie można zaniedbywać teraźniejszości
w której się żyje.

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 sierpnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca