Literatura

Ośla ławka (wiersz)

Jarek Kwiatkowski

W oślej ławce, siedzą osły,

Co na lekcji przeszkadzają.

Nie odrobią w domu zadań:

Swoje miejsce w klasie mają.

 

Oj wstyd wielki i śmiech w klasie.

Pani o tym decyduje

Kto usiądzie w oślej ławce.

Lepiej siedzieć, niż stać w kącie.

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 sierpnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Wsi Radomska
Jarek Kwiatkowski
Made in Szczecin
Jarek Kwiatkowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca