Ośla ławka

Jarek Kwiatkowski

W oślej ławce, siedzą osły,

Co na lekcji przeszkadzają.

Nie odrobią w domu zadań:

Swoje miejsce w klasie mają.

 

Oj wstyd wielki i śmiech w klasie.

Pani o tym decyduje

Kto usiądzie w oślej ławce.

Lepiej siedzieć, niż stać w kącie.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jarek Kwiatkowski
Jarek Kwiatkowski
Wiersz · 28 sierpnia 2023
anonim