NIE ZNOSZĘ JEŹDZIĆ TRAMWAJEM

Luźny Wiesiek

Staruszki w dwustuletnich futerkach
I śmiesznych beretach nasuniętych na oczy
Ocierające się o ciebie
Jak małe wyliniałe szczury
Ich mężowie z drżącymi dłońmi
I mózgami wypranymi
Przez długoletnie pożycie małżeńskie
Ich córki z drapieżnym makijażem
Rozpaczliwie próbujące ukryć
Nadchodzącą starość
Ich synowie z obleśnymi brzuszkami
Pełni piwa, czosnku
I anegdotek z wojska
Ich wnuczki z pustymi spojrzeniami
Niedoszłe modelki, niedoszłe aktorki
Ich wnukowie z żelem na włosach
Nie wiedzący zgoła nic o niczym
Całe to mieszczańskie zoo
Depczące ci po butach
Chuchające ci prosto w twarz
Wpychające ci łokci pod żebra
Cuchnąca masa napierająca na drzwi
Pół kilometra przed przystankiem
Żadnej łączności
Należymy do różnych gatunków
Czuje to wyraźnie
Kiedy tak jadę
I kreślę w myślach
Najczarniejsze apokalipsy

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 20 głosów
Luźny Wiesiek
Luźny Wiesiek
Wiersz · 6 sierpnia 2002
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Kaczyński
    Spiepszaj dziadu.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Kasia Piórecka
    Do autora:
    Jeżeli nie lubisz tramwaji, to jeździj taksówką; najlepiej WPT 1313 z Jackiem Żydkiewiczem lub z Marianem Koniuszką za kólkiem.
    PozDDRawiam...

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Oborniak
    Jeden wielki lipton.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    hhgfyrxdlasfb,sabffhsbfkdhfksnflksjf

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    jlkjkl
    ljkldxjzncb ksdksdf

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    klamka
    o bleeeeeeeee

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • malgorzata
    z wrażenia nie wiem co powiedziec...NEGATYWNEGO wrażenia. Jasne, że wszystko prawda, ze babcie w futrach, że kolesie z żelem, że żelazka ALE nie bądźmy tak obcesowi. To też są NORMALNI ludzie, choż inni niż autor wiersza, który wyraźnie czuje się tylko z tego powodu lepszy.Klasyfikowanie ich do podkategorii zwierzęta ( patrz fragmen o szczurach ) pozostawiam bez komantarza. Może teraz ja na poczekaniu sklecę jakiś wierszyk o wyalienowanych "intelektualistach" w tramwajuale bądx pewien "artysto wierszokleto", że nie będzie to hymn pochwalny.

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • JAdziu
    No tak.Prawdziwe ale czy maniacy od Przybyszewskiego nie przerabiali już tej pogardy dla ,,filistra"?

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • <font size=+20>ponownie
    NADCHODZI GRUPA
    +++PONOWNIE++++
    NADCHODZI GRUPA
    +++PONOWNIE++++
    NADCHODZI GRUPA
    +++PONOWNIE++++

    · Zgłoś · 22 lata temu
  • <font size=+20>ponownie
    tramwaje sa kurwa zajebiste.

    · Zgłoś · 22 lata temu
Wszystkie komentarze