Literatura

Na zawsze (wiersz)

Dagmara Zarzeczna

Bądź przy mnie.

W cieniu słońca.
W blasku księżyca.
W deszczu kroplach.
W szarości mgły.
Bądź na zawsze,
tak jak na zawsze
mieliśmy być my.

Gdy „świat” się rozpadnie,
rozpadnij się z nim.
Ale póki słońce za dnia świeci,
A księżyc nocą oświetla Ci drogę,
Chodź do mnie.
Zanim wiatr zdmuchnie ostatnie liście,
A ogień płonący zamieni się w popiół.
Chodź do mnie.
Zanim czas minie.
A ja przeminę razem z nim


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 29 sierpnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca