Memento …

DaytonA4e

 

o c e a n
   tajemnych Alter ego płynący

          zaświatami z mgieł owiany

rwę prześmiewcom dryfującym roi

   alegorią mroku mętnych szubrawców

          chorałem próżnię manifestuje

 

                   g r a.   t r w a

 

meandry żywotów zgłębiając

na własny język przełożyć

poziomy (nie)przebyte zdobyć

parostatkiem busolą inszymi

                                      Q~progowi …

          
     

DaytonA4e
DaytonA4e
Wiersz · 29 sierpnia 2023
anonim