chronologia genu Istnienia

DaytonA4e

 

… kosze świeżej mięty

pięciolinia szczęścia

ciągi wad w zasadach

liryką usłane

neostradami pędzą

nie na gigancie jeno

 

w uniesień rejsie

czuły Jowisz Venus kołysze

swingowym szeptem

nenufary w stawach dłoni

dożylnie podaje

koralowy kilim tworzy

z karatem z lamusa

 

wysokie  C-dur

za widnokręgiem skwierczy

ścian czasu burzy spółka

pasodoble wystukuje

idiofonów zderzak

 

lotna para eMbrion kreuje

raz po raz

w cyrkulację wpadając

a pełna nowiu komórka

wsłuchując się

w nisze wyżyn reproduktorów

swe pierwsze Jam jest

na taśmę wgrywa

DaytonA4e
DaytonA4e
Wiersz · 30 sierpnia 2023
anonim