kiedyś będą gratulacje...

Irena Świerżyńska

jesteś orłem młoda damo

echo  niesie

po spotkaniu pełnym lotu

 

czekaj, czekaj  - ktoś wyróżni

 

czas się zmieni

ktoś pomoże   -  ale, ale  znam to dobrze...

 

ktoś  już ćwiczył  -  tamte kroki

obiecanki w szczerym polu

 

dziś tłum słyszy - śmiech wtóruje

pan na topie

deklaruje

 

jutro  - spadaj 

już nie trzeba

 

gratulacje - też 

odbierze

 

głos i stołek  -  sam poniesie...

  

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 31 sierpnia 2023
anonim