Susza

Błażej Karmelita

W suszy Twoich ust zęczony
usiadł na drodze rdzawy motyl
za którym szedłem.

 

Nazbyt tu cicho ...
nie mówią do siebie drzewa ani trawy

tuląc smukłe szyje
w rozpalonej suszy Twoich ust ...

 

... można długo błąkać się
by podnieść wreszcie z drogi
swój kawałek rdzy.

 

Błażej Karmelita
Błażej Karmelita
Wiersz · 1 września 2023
anonim