Świat się buja...

Irena Świerżyńska

Żywa scena - pantomima w pełnej krasie

drepczą rzeźby

tu i tam - gdzieś na tarasie

 

cisza

trzyma

 

może jutro - promyk ciepła

puch zaprosi

 

może

może 

duch podrzuci  -  halo, halo 

 

przyjdzie  - nie  ma

jest

 

jest  -  błękit  piękny i obłok duży

 

 i w duszy  pełnia  nieba...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 2 września 2023
anonim
  • DaytonA4e
    … zmienne, alfabetyczne animozje, przepiękny

    · Zgłoś · 1 rok
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję serdecznie

    · Zgłoś · 1 rok
  • Mithril
    ...nieustający bełkot

    · Zgłoś · 1 rok
  • Irena   Świerżyńska
    Mithril - może kiedyś dorośniesz, zrozumiesz.

    · Zgłoś · 1 rok
  • Mithril
    Irena Świerżyńska dzisiaj, 13:02 zgłoś

    Mithril - może kiedyś dorośniesz, zrozumiesz."

    ...ty naprawdę myślisz, że "piszesz" tak enigmatycznie/wybitnie, że tylko nieliczni to ogarniają?
    A co do "dorosłości"; wywrotowe TWA spełnia twoje oczekiwania.

    · Zgłoś · 1 rok
  • Irena   Świerżyńska
    Wiem - jesteś pełen wiedzy, wyuczony - tylko zaproś do serca trochę pokory.

    · Zgłoś · 1 rok
  • Mithril
    "Irena Świerżyńska godzinę temu zgłoś
    (...) tylko zaproś do serca trochę pokory."

    ...to jedna z nauk opisuje, jako: projekcja.

    · Zgłoś · 1 rok