Bajka

Konrad Koper

Lis spotkał gąskę.

Zagadał skrycie :

„ Jak jest w chacie”…

( Liczy na zakąskę.)

             

          *Mówi cicho*

Jeżeli żyjecie w pokoju, bez złości;

zostawię was w całości.

 

Jeśli prowadzicie kłótnie,

zakładam matnie,

będzie z was danie.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 3 września 2023
anonim