Nauka alfabetu

Tomek Droszkowski

Każda litera

twojego imienia

krąży wokół mnie osobno.

Pod każdym daszkiem

znajduję schronienie,

o każdą kreskę opieram plecy.

W twoim imieniu

nie brak też krągłości,

w jej cieple

ukrywam się cały.

W twoim imieniu znajduję swoje,

nawet jeśli tylko jedną literę.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Tomek Droszkowski
Tomek Droszkowski
Wiersz · 4 września 2023
anonim
  • bozenajoanna
    Przyjemne i oryginalne wyznanie. Podoba się, litery wiele potrafią.

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • Mithril
    ...mimo romantycznego odniesienia "tekst" wychodzi twardo i składa się z niewyszukanych oczywistości.

    - gdyby wyeliminować zaimki, przewersyfikować, wywalając przy okazji majuskułę oraz interpunkcję przy wniesieniu środków z emocjonalnej przestrzeni, to mógłby powyższy zyskać.

    · Zgłoś · 1 rok temu