Każda litera
twojego imienia
krąży wokół mnie osobno.
Pod każdym daszkiem
znajduję schronienie,
o każdą kreskę opieram plecy.
W twoim imieniu
nie brak też krągłości,
w jej cieple
ukrywam się cały.
W twoim imieniu znajduję swoje,
nawet jeśli tylko jedną literę.
- gdyby wyeliminować zaimki, przewersyfikować, wywalając przy okazji majuskułę oraz interpunkcję przy wniesieniu środków z emocjonalnej przestrzeni, to mógłby powyższy zyskać.