Literatura

atanaza (wiersz)

Dayton@8

Pędzlotuzy nie zasypiajcie

i Wy Piórnistroiciele 

     kreujcie niebanały

     fraktyle ponadbytne

             z każdym tchnieniem


S Y M B I O Z A

                    O G N A Z J A

        (nie)pozorny unus mundus

 

pozwólcie ujrzeć wszechświat

                   oczami Flammariona

gdzie łuki elipsy z siecią Voltaira

                 rozciągnięte bez granic

niech wewnątrz~wieczne

                                dzieci wasze

porażają szerokorozpiętą wyobraźnią   
by bez poruszania bram niebios

   wzrokiem muskać

      i jedynie zachłysnąć się ich bezmiarem

wszak ciało tracąc

         nie (z)gubią Jej i one…


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 września 2023 (historia)

Inne teksty autora

Galaktyka
DaytonA4e
Dosiego…
DaytonA4e
Liczba Pi
DaytonA4
Filary
DaytonA4
ogniwa
DaytonA4
~my
Yaga Rybka Wikzo
Lajfo
Agnieszka „Rybka” Wieczorek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca