Literatura

machy zasilania (wiersz)

AKlara Parker

 

zbyt mikry układ efektu nie da

sejfograb zajął symfonię Lema
elektrod strumień brzegami ściska
dynamem w śmigle domyka z bliska

 

alkowy jedwab w poranek letni
zimny parapet dreszczem ukwietni
bluesą podszyje jazzną zza kniei
puszczając z piersi Niemen nadziei

 

estrady pełne mentalnej prasy

absolut gubiąc bledną proklasy

zwoje swe tracąc streamowym rytmem

”… meid epraC„ szarpiąc od strony bytnej

 

nomen-eM do wrót ktoś znów się ciska
za twarz tarmosi ta horda wścipska
na Warcie stroi swe mocne skrzydła
tubylców armia - strażnik ogniska
 
dragońskie ściegi, Cezarów blizna
neuronów bitwy, Odys sam przyznał
kto z kim - gdzie kiedy aż po siwizna
Pomp Matek zwarta - Ojców spuścizna


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 września 2023 (historia)

Inne teksty autora

Galaktyka
DaytonA4e
Dosiego…
DaytonA4e
Liczba Pi
DaytonA4
Filary
DaytonA4
ogniwa
DaytonA4
~my
Yaga Rybka Wikzo
Lajfo
Agnieszka „Rybka” Wieczorek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca