„Człowiek bez twarzy”

ZsunjamAtaga

Człowiek bez twarzy jest najszczerszą,

Najmniej zakłamaną formą człowieka.

Nie ma on twarzy czyli maski,

Za którą może się schować,

Nie może udawać uśmiechu.

Człowiek bez twarzy jest najsmutniejszą,

Najbardziej zniszczoną formą człowieka.

Nie ma on twarzy czyli emocji i uczuć,

Które może odczuwać i okazywać.

Nie potrafi się uśmiechać.

Ludzie którzy nie chcą okazywać emocji,

Mają twarze, ale szare i zamazane.

Ci którzy nie mają twarzy nie istnieją.

Są czarną, perfekcyjnie zniszczoną materią.

 

 

ZsunjamAtaga
ZsunjamAtaga
Wiersz · 14 września 2023
anonim