Literatura

Nocne marki (wiersz)

witka

 

 

Odsunięte kubki, jeszcze z tym samym, spóźnioną kawą.

Siedzą naprzeciw, przy opróżnianym prawymi dłońmi życiu.

Kobiecie zostało coś na opuszkach palców, nie pali.

Nazywam ją Margarita, drink w progresywnym szkle,

z brzegiem niezasolonym dla mnie kawałkiem jej skóry.

W lokalu bez grającej szafy nie ma miłości prosto spod igły.

 

 

 

 


dobry– 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 14 września 2023, 21:51
Ciekawie oddany klimat - „ odsunięte kubki” sugerują bierne poddanie się biegowi życia, chwilową rezygnację z przejęcia nad nim kontroli, … co się wydarzyło ??? pozdr.
przysłano: 14 września 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca