szukasz - czego szukasz
szukam tego i tamtego
gdzieś tam leży
może stoi
może czeka - tyle wiary
poszarpanych myśli kota
nie wiesz jakich
co tam mruczy
goni - nie
nie chce - szarej myszy
i tu gra - żywa scena
świat tak lubi piękne lalki...