Świat jak lalki...

Irena Świerżyńska

szukasz - czego szukasz

 

szukam tego i tamtego

gdzieś  tam  leży

może stoi

 

może czeka - tyle wiary

 

poszarpanych myśli kota

nie wiesz jakich

 

co tam mruczy

goni  - nie 

 

nie chce  - szarej  myszy

 

i tu  gra  -  żywa scena

świat tak lubi  piękne lalki...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 września 2023
anonim