Mój najpiękniejszy wiersz

emrod

Wiele już napisałem wierszy
W niektórych znajdziesz moc tajemną
Ale ten jeden najpiękniejszy
Co mnie uwieczni, jest przede mną

Zemsta na Wiedniu, rozpacz wieszcza
Zrodzi mój najpiękniejszy wiersz
Zmieszczę błyszczącym ostrzem miecza
W stu sercach jedno słowo: śmierć!

 

emrod
emrod
Wiersz · 17 września 2023