Chyba znów się zakochałem
Siedzę w małym wynajętym pokoju
i myślę o ostatnim wypadzie,
o tych ludziach z którymi spędzałem czas,
ale szczególnie myślę o jednej dziewczynie,
chyba znów się zakochałem
i mam wrażenie, że zaczną się kłopoty,
bo miłość zawsze powiązana jest z kłopotami
i choć było miło, to wolałbym się z nimi nie spotkać
i wolałbym nie poznać tej dziewczyny,
bo zawsze lepiej chodzić po mieście bez celu
bez tych cholernych uczuć,
które tylko sprawiają, że człowiek ma ochotę się napić
i o nich zapomnieć,
więc teraz idę się napić i zapomnę na chwilę,
ale jutro w pracy da się we znaki zarówno kac,
jak i te uczucia od których chcę dziś uciec.