czemu obok
w bliskiej toni - głębia taka płytka
w środku pusta
cicha woda - nic nie powie
wir do dołu koła wciąga
rdzawe pęka
i ogniwo nic nie trzyma
pęd porywa łańcuch wiotki
pędzi
pędzi
nie ma twoje...
tam - gdzieś miga
tango trzyma pion i klasę
kroki niosą
tyle - tyle raju
ach i sama słodycz kapie...