Doba

Konrad Koper

Słońce świeci światłem własnym,

księżyc odbitym.

 

Pierwszy jest gościem zasłużonym,

drugi plagiatorem wybitnym.

 

Królewiczów jednak nie sądzę,

często na przemian sprawują władzę.

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 września 2023
anonim