Doba

Konrad Koper

Słońce świeci światłem własnym,

księżyc odbitym.

 

Pierwszy jest gościem zasłużonym,

drugi plagiatorem wybitnym.

 

Królewiczów jednak nie sądzę,

często na przemian sprawują władzę.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 września 2023
anonim