nekropolia

Teresa Renia Paprota

tylko cisza

wiatr spaceruje czyta numery alejek

przewraca kartki żywota

listy z tymczasowym adresem

przynosi niektórym

wydzierżawione dusze

spotkały się ze śmiercią

idę przez ciszę

z resztką szminki na wypłowiałej skórze

zakamarek domu rodzinnego witam

dawna miłość też tam pomieszkuje

 

autor Teresa Paprota

 

 

Oceń ten tekst
Teresa Renia Paprota
Teresa Renia Paprota
Wiersz · 21 września 2023
anonim