Kasi

Teresa Renia Paprota

Katarzynie Wesołowskiej Karasiewicz

autorce wystawy Jedno Tchnienie Dwóch

 

subtelność i delikatność

odbija się w zwierciadle

jej twórczości

ciągle poszukuje piękna

biały wernisaż

jak bielszy odcień bieli

przesiąknięty wiarą i duchem

jak supełki pocieszyciela

rodzinni wędrowcy

obdarowani

kamiennymi podarunkami

słyszy szum wiatru

nadającego tchnienie

jedno tchnienie dwóch

bo współgra z jej duszą

 

autor Teresa Paprota

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Teresa Renia Paprota
Teresa Renia Paprota
Wiersz · 21 września 2023
anonim