Katarzynie Wesołowskiej Karasiewicz
autorce wystawy Jedno Tchnienie Dwóch
subtelność i delikatność
odbija się w zwierciadle
jej twórczości
ciągle poszukuje piękna
biały wernisaż
jak bielszy odcień bieli
przesiąknięty wiarą i duchem
jak supełki pocieszyciela
rodzinni wędrowcy
obdarowani
kamiennymi podarunkami
słyszy szum wiatru
nadającego tchnienie
jedno tchnienie dwóch
bo współgra z jej duszą
autor Teresa Paprota